Как да лекувате болки в бицепса?

По време на занимания във фитнеса неизменно сте се сблъсквали с неприятни болежки по цялото ви тяло. Те могат да попречат на тренировките ви и да полияят негативно на постигането на поставените цели. Болките, в която и да е част на тялото, не трябва да се пренебрегват, а да се лекуват, за да не се влошат повече и да ви извадят от строя за по-дълго време. Болките в бицепса са неприятни и могат да ви извадят от фитнес залата за известно време. Лошото е, че при силна болка вие не можете да тренирате никакви други мускулни групи, което означава, че е наложително да излекувате бързо неприятната болка.

Каква е причината?

В повечето случаи болките в бицепса са причинени от претоварване. Те стават по-чести с напредването на възрастта. Травмите могат да застигнат и тези, които не тренират във фитнеса, а вършат ежедневни дейности, като да играят с децата си или вдигат пазарските чанти. Друга причина може да е използването на по-големи тежести. Това е често срещана грешка при трениращите. Те бързо вдигат натоварването, което може да се отрази лошо на мускулите им. Неправилното изпълнение на упражненията също може да предизвика болка в бицепса.

Как да го лекувате?

  • Сложете лед на бицепса за не повече от 15-20 минути. Повтаряйте това на всеки 3-4 часа през следващите 2 до 3 дена. Ако до тогава болката не отшуми е наложително да се консултирате с лекар.
  • Вземете противовъзпалителни лекарства. Основната причина за болката в бицепса е мускулно възпаление. Поради тази причина тези лекарства могат да ви помогнат да облекчите болката.
  • Обвийте бицепса и затегнете компреса като по този начин ще намалите подуването. Започнете в близост до лакътя и продължете докато не се доближите до рамото ви. Компресът трябва да е стегнат, но не прекалено и да ви е дискомфортно.
  • Почивката е важна. Не натоварвайте ръката, която ви боли с никакви тежки предмети и резки движения.

 

%d блогъра харесват това: