Първият старт на Болт и един финал са най-интересните неща на СП в Лондон днес

Тази вечер започва световното първенство по лека атлетика, което ще се проведе в Лондон. По традиция първия ден не предлага много дисциплини и се провежда само във вечерна сесия. Все пак има няколко интересни момента, на които трябва да обърнем внимание.

Днес ще са предварителните серии и сериите на 100м при мъжете. В тях сериите ще стартира Юсеин Болт, като ще видим каква е формата на „светкавицата“ в последното му състезание в леката атлетика. Предварителните серии са направени за атлетите с по-скромни възможности и фаворитите ще направят само едно бягане тази вечер. В 22:20 часа българско време ще започнат сериите в тази дисциплина.

Днешната програма предвижда само един финал. Той ще бъде в бягането на 10 000 метра при мъжете. В това бягане Мо Фара ще защитава титлата си, а претенденти, които да го свалят от трона, не липсват. В 23.20 часа българско време ще започне финалът на тази дисциплина.

Днешната програма предвижда и квалификациите в няколко секторни дисциплини. Това са диск за мъже, скок на дължина за мъже и овчарски скок за жени. На пистата ще можем да наблюдаваме сериите в бягането на 1500м при жените.

%d блогъра харесват това: