Ивет се класира за полуфиналите, Мавродиева отпадна

Снощи две българки участваха в квалификациите на своите дисциплини. Ивет Лалова-Колио стартира в сериите на 200м, а Радослава Мавродиева – в квалификациите на тласкане на гюле.

Лалова бе една от фаворитките за продължаване напред в своята серия. Тя се нареди втора след Дийджа Стивънс от САЩ, която финишира за 22.90сек. Лалова разпусна в последните метри и успя да финишира втора за 23.09, показвайки, че има потенциал за силен резултат в Лондон и класиране за финала на дисциплината.

С най-добро време след сериите се класира Дафне Шипърс. Световната шампионка в тази дисциплина спря хронометъра на 22.63сек. Ивет е на 12-то място след пресявките и ще попадне в сравнително хубав коридор на полуфиналите.

В сектора за тласкане на гюле една от най-големите ни надежди за класиране на финал Радослава Мавродиева записа разочароващ резултат. Тя се нареди 21-ва с изключително слаб за нейните възможности резултат. Тя записа само 1 успешен опит – 16.99. Личният и резултат през сезона е 18.37, с който успя да спечели сребърен медал на европейското първенство в зала. Личният резултат пък и е 18.67м.

%d блогъра харесват това: