Какво може да се купи за парите, които бяха платени за Неймар

В края на миналата седмица бе финализиран най-големия трансфер в историята на футбола. Бразилският футболист на Барселона премина в ПСЖ, а трансферната сума, която бе платена от парижани е 222 милиона евро. Като се обърне тази цена в английската валута паундове това са 198 милиона, а в щатски долари – 262 милиона. Това безспорно е огромна сума за само 1 човек, било то един от най-добрите футболисти.

Представяме ви списък от няколко любопитни неща, които можете да си купите за тези пари, които бяха дадени за трансфера на Неймар.

3 самолета Боинг 747. Това е един от най-големите пътнически самолети в света. Той може да превозва над 700 души. Също така можете да размените Неймар за 2 частни свръхлуксозни самолета.

Можете да покриете целия град Барселона със спагети.

Можете да си купите почти 800 хиляди шоколадчета.

Клонирането на 1 човек струва около 1.29 милиона паунда. Това означава, че можете да си клонирате Неймар 153 пъти. Все пак клонирането още не е в напреднал стадий, тъй че това е само в сферата на изчисленията.

10 изтребителя. Горе долу с толкова изтребители разполага българската армия.

Може да се плащат заплатите на целия бейзболен отбор на Ню Йорк Янкис за цяла година.

Националния дълг на някоя малка островна държава. Хаити има външен дълг от 234 милиона.

Ако спестявате по 1000 долара на ден всеки ден, то ще можете да купите Неймар след … 718 години.

Пистата за Формула 1 Нюрбургринг 2 пъти. През 2014-та година тя бе продадена за 100 милиона евро. С парите за Неймар може да се купи 2 пъти тази писта и да останат пари за закупуването на автомобили, които да се състезават по нея.

Един от популярните автомобили в средната класа е Дачия Сандерос. Можете да размените 33 361 автомобила за 1 Неймар.

Ако си падате по по-луксозните автомобили, то можете да замените 1 Неймар за 20 автомобила Ролс Ройс.

Ако сте почитатели на скъпото уиски, то можете да си купите 195 бутилки от най-скъпото 105-годишно уиски – Old Master of Malt.

%d блогъра харесват това: