3 финала днес в Лондон, без българско участие в 6-тия ден

Днешният шести ден от програмата на световното първенство по лека атлетика ще ни предложи 3 финала. Български лекоатлети в днешния ден няма да има.

Първият финал е в тласкането на гюле при жените. Вчера в квалификациите Радослава Мавродиева се представи слабо и се класира на 21-во място. Гонг Лийджао и Китай изглежда най-сериозна фаворитка за първото място. Тя единствена е минавала границата от 20 метра този сезон. Опитната Аника Мартон от Унгария, както и другите китайки също са силни и могат да спорят за титлата.

В бягането на 400м с препятствия при мъжете резултатите са много изравнени. Всички състезатели на финала са в рамките на 60 стотни през този сезон. Все пак американецът Керън Клемен изглежда като най-сериозен фаворит за титлата, но в бягане с препятствия всичко е възможно.

Дамският финал на 400м е последният старт в дисциплината. Там Алисън Филикс ще бъде следена като основна фаворитка за титлата.

В полуфиналите на 200м при мъжете ще видим отново световния шампион от снощи Уейд ван Нийкерк, който преследва дубъл в тези две тежки дисциплини. В сериите на 5000м пък отново ще видим световния шампион на 10000м Мо Фара, за когото това ще е последното световно първенство, поне на писта.

Квалификациите в скока на дължина при дамите и хвърлянето на чук при мъжете допълват интересната днешна програма на световния шампионат.

%d блогъра харесват това: