България започна със загуба срещу Русия

Националният отбор на България по волейбол започна със загуба европейското първенство, което се провежда в Полша. „Сборная“ не срещна почти никакви затруднения срещу отбора на Пламен Константинов и спечели двубоя с 3:0 сета (25:23, 25:20, 25:19).

Още в началото на първия гейм руснаците успяха да дръпнат с 5:2 точки, а първата техническа пауза дойде при 8:3 за „сборная“. Последваха силни минути за националите, които се доближиха само на 2 точки при второто техническо прекъсване. След него „лъвовете“ продължиха да играят добре и дори поведоха за 20 на 19 точки. Грешка в атаката на България донесе и точка за Русия, с която „сборная“ спечели гейма с 25 на 23 точки.

Втория гейм започна по същия начин и още до първата техническа пауза Русия водеше с 4 точки. Разликата продължи да се държи толкова и при второто техническо прекъсване резултата бе 16 на 12 точки. До края на гейма „лъвовете“ не успяха да се доближат до Русия и в крайна сметка загубиха гейма с 5 точки разлика.

След 10-минутната пауза след втория гейм нищо не се промени. Русия започна по-добре и третия гейм и поведе с 8 на 5 точки при първото техническо прекъсване. В следващите минути отборът на Пламен Константинов записа нов силен период в двубоя. „Лъвовете“ успяха да застигнат Русия и дори да поведат с 14 на 13 точки, но последваха 3 поредни за „сборная“. След прекъсването родните национали просто нямаха сили да спрат силните атаки на руснаците и по в крайна сметка се стигна до разлика от 6 точки в края на гейма.

Следващият двубой на „лъвовете“ ще бъде в събота от 21:30 минути срещу Испания отново в Краков.

%d блогъра харесват това: