Днес започва европейското първенство по волейбол

Чакането за феновете на волейбола най-сетне приключи. Днес започва европейското първенство по волейбол, което ще се проведе в Полша. От днес до 3-ти септември именно това първенство ще прилепи към малкия екран милиони почитатели на този спорт от целия континент.

По традиция най-силните отбори, които ще спорят за призовите места са Полша, Русия, Франция, Италия, Сърбия и др. Спокойно към тях можем да поставим и България. Ние сме четвърти от предишния шампионат, на който бяхме домакини. Сега момчетата на Пламен Константинов отново ще търсят влизане в призовата четворка.

Конкуренцията на това първенство ще бъде много силна. Освен гореспоменатите фаворити турнирът крие множество подводни камъни – силни отбори, които могат да объркат сметките на всеки отбор. Това са Словения, които са финалисти от последното европейско първенство, Германия, които традиционно играят силно, както и Словакия, които са се прицелили във финалната четворка. Белгия също имат добър отбор и могат да постигнат изненада, същото важи и за тима на Холандия.

България ще започне участието си срещу основния фаворит за титлата Русия. Днес от 18:30 часа българско време „лъвовете“ ще изиграят изключително тежък двубой, в който спечелена точка може да бъде решаваща за по-нататъшното участие в турнира. Още в групата  ни са финалистът от миналото издание Словения и Испания, който е бивш европейски шампион. Именно това е най-силната група и волейболистите на Пламен Константинов трябва да са пределно концентрирани, защото всяка грешна стъпка може да се окаже фатална.

Регламентът предвижда, че всеки победител от четирите групи се класира директно за четвъртфиналите. Вторите и третите отбори от групите играят плейофи на кръст, като по този начин ще се запълнят останалите места на четвъртфиналите.

Отборът на България е достатъчно опитен и има своите силни страни, но и своите слабости. През този сезон „лъвовете“ се представиха добре в Световната лига, като веднъж победиха Русия и то като гост в Казан. Победихме и Полша и Бразилия във Варна, но допуснахме загуби от Канада и Аржентина.

%d блогъра харесват това: