Солидна Сърбия спря България на четвъртфинала

Отборът на Сърбия надигра България с 3:0 гейма в четвъртфинален двубой на Европейското първенство по волейбол, което се провежда в Полша. С тази си загуба момчетата на Пламен Константинов напускат турнира, а западните ни съседи ще се борят за разпределението на медалите.

Пред повече от 4000 зрители “плавите” спечелиха и 3-те гейма, но родните волейболисти можеха да се представят по-добре в решителни моменти.

Първия гейм сърбите спечелиха с 25 на 21 точки, като на няколко пъти правиха сериозни точкови серии, които се оказаха фатални за “лъвовете“. Вторяи гейм също сърбите успяха да стопят добър аванс на родните волейболисти и в крайна сметка спечелиха и него с 25 на 22 точки.

За третия гейм Пламен Константинов и всики волейболисти трябва да съжаляват най-много. След почивката родните волейболисти играха по-добре и показаха, че могат да се преборят със силния отбор на Сърбия. Националите бяха близо до приключването на гейма и започването на обрат, но позволиха на сърбите да направят точки в решителни моменти и в крайна сметка загубихе последната част с 28 на 26 точки.

Така след 3 победи и 2 загуби родните волейболисти напускат Полша, достигайки до четвъртфиналите. Това бе леко отстъпление, след каот на предния шампионат, който се проведе в България, “лъвовете” достигнаха до полуфинала, а в последствия се класираха на 4-та позиция.

Най-резултатен за България бе Цветан Соколов, който реализира 20 точки. За сърбите най-резултатен беше Дражен Лубрич с 13 точки.

В спор за финала Сърбия ще се изправи срещу Германия, които успяха да се спрявят със съпротивата на Чехия с 3:1 гейма. В друг четвъртфинал Русия очаквано се класира за финала, надигравайки с 3:0 гейма Словения, които отстраниха домакините Полша. В последния четвъртфинал Белгия хвърли голямата сензация, побеждавайки Италия с 3:0 гейма.

%d блогъра харесват това: