Рони О‘Съливан с титла и рекорд

Любимецът на мнозина фенове на снукъра Рони О‘Съливан продължава да пише история. „Ракетата“ победи на финала на Шампионата на Обединеното Кралство Шон Мърфи с 10:5 фрейма. Така О‘Съливан спечели втория най-значим трофей за сезона. Единственият по-ценен успех, който може играч да спечели е Световният шампионат.

Двубоят започна равностойно, като след първата сесия резултатът бе 4:4 фрейма. Последва много силна вечерна сесия, в която „ракетата“ си осигури трофея.

С този си успех Рони О‘Съливан изравни 2 рекорда. Това е шест титла за „гения от Чигуел“ от UK Championship, с което задмина Стивън Хендри и изравни Стивън Дейвис на върха. Това е и 18-та титла от т.нар. трофеи от „Тройнта Корона“ – Световно първенство, UK Championship и Мастърс. По този начин „ракетата“ изравни рекорда на Стивън Хендри от 1999г.

Само през този сезон в рамките на седем седмици Ракетата вдигна вече трета ранкинг титла след English Open и Шанхай Мастърс, като загуби финала в “Шампион на шампионите” именно от Шон Мърфи. Магьосника засега има само този трофей на сметката си в кампанията, плюс обаче още три загубени финала – в Шампионата на Китай, в “Пол Хънтър Класик” и сега от О’Съливан.

%d блогъра харесват това: