Бундеслигата е лидер по най-много публика на стадионите

От организацията Европейски домашни първенства обявиха днес кои са шампионатите, които са привлекли най-много зрители по стадионите за сезон 2016/2017г. Начело отново е немската Бундеслига. Мачовете от шампионата на Германия са гледани на живо средно от 40 693 души.

На второ място е Висшата лига на Англия, която събира средно по 35 838 зрители на двубой. На трето място се нарежда Ла Лига с малко над 27 хиляди зрители на двубой, а италианската Серия А е посещавана средно от над 22 хиляди души на двубой. Френската Лига 1 се доближава до италианското първенство с над 21 хиляди зрители средно на двубой.

Домакина на предстоящото световно първенство Русия може да се похвали със средна посещаемост около 11 хиляди зрители, колкото събира и португалската Примеира Лига.

Въпреки че Висшата лига отстъпва по брой зрители, стадионите на английските отбори са били най-пълни. Средно над 95% от седящите места на стадионите в Англия са били запълвани през миналия сезон, докато в Бундеслигата те са едва 64.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: