Изненадващ шампион в мъжката щафета, България с разочароващо предствяне

Състезанието в мъжката щафета на 4х7.5 километра в бе едно от най-чаканите състезания в надпреварата в биатлона от зимните олимпийски игри в Пьонгчан. Всички очакваха титлата да се реши измежду Франция, Германия и Норвегия, но изненадващо Швеция успя да постигне невероятен успех, печелейки щафетата в невероятен финал.

„Трите крони“ водеха борба с Норвегия до последната стрелба, където Фредрик Линдстрьом успя да се справи много по-добре от ветерана в норвежкия отбор Емил Хегле Свендсен, който трябваше да върти обиколка, с което заличи шансовете на норвежците за титлата. Северната страна се задоволи със сребърния медал, а Германия финишира на трета позиция.

Шведите бяха единственият отбор, който не влезе в кръга за наказателни обиколки в това тежко време. При бурния вятър на рубежа редица отбори записаха по повече от 1 обиколки. Третите Германия записаха цели 3 допълнителни обиколки и изостанаха с над 2 минути от победителите. На почти три минути изоставане са четвъртите Австрия, а Франция са едва пети на 3 минути и половина разлика от шведите. Топ 6 допълва квартета на САЩ.

В това тежко време българската щафета, върху която се възлагаха най-големите надежди, се провали. Квартетът ни дори не успя да финишира, тъй като бе затворен в края на третия пост от лидерите и Владимир Илиев дори не успя да стартира. Още на първи пост Красимир Анев направи една грешка в стрелбата и въртя обиколка, Димитър Герджиков завъртя цели 2 обиколки, с което тотално запрати родната ни щафета на дъното и не успя да предаде на Владимир Илиев по последен пост.

%d блогъра харесват това: