Последната надежда на България за медал Радослав Янков отпадна в квалификациите

Един от най-добрите ни родни зимни олимпийци Радослав Янков не успя да оправдае очакванията към него за медал. Той бе далеч от най-добрата си форма и отпадна още в квалификациите в дисциплината паралелен слалом в сноуборда. Янков остана едва 19-ти в пресявките и бе далеч от класирането дори за осминафиналите на надпреварата.

Преди началото на игрите се възлагаха огромни надежди върху Радослав Янков, който, заедно с Александра Жекова, имаше реален шанс за спечелването на първи български медал на зимна олимпиада от игрите в Торино през 2006г. Това означава, че България няма да попадне в подреждането по медали в трета поредна зимна олимпиада.

Представителката при дамите в паралелния слалом Теодора Пенчева завърши на 27-мо място в квалификациите и също бе далеч от класирането за осминафиналите.

Любопитен факт е, че Естер Ледецка написа история в зимните олимпийски игри. Тя спечели втори златен медал, във втори различен спорт. По-рано в игрите тя надделя изненадващо в Супергигантския слалом в алпийските ски, а преди минути триумфира в паралелния гигантски слалом в сноуборда. А тя е само на 22 години и тепърва може да пише спортна история.

%d блогъра харесват това: