Без ВАР във Висшата лига от следващия сезон

Клубовете, които са част от Висшата лига на Англия, решиха да не въвеждат новата система за видеоповторения в английския елит. Решението бе взето на среща, която свърши преди броени минути. Според елитните тимове на Острова е необходимо още тестване на системата преди тя да бъде въведена в най-гледаното футболно първенство.

В краткото изявление след срещата между клубовете бе разгласено следното съобщение: „Клубовете от Висшата лига днес се съгласиха да продължат тестването на ВАР през следващия сезон“.

Очаква се през следващия сезон новата система за видеоповторения да се използва по-често в Карабао Къп и ФА Къп.

През настоящия сезон ВАР бе използван в тези два турнира, но намесите на системата бяха спорни и предизвикаха множество полемики в медиите на Острова.

Един от най-големите недостатъци на системата, според клубовете, е фактът, че двубоят се спира за няколко минути. Според тях феновете са недоволни от честите спирания на играта.

Системата за видеоповторения се използва през настоящия сезон в Бундеслигата, Серия А и португалската Премиера, а през лятото ще се използва и на Световното първенство.

%d блогъра харесват това: