Марк Маркес спечели състезанието за Голямата награда на САЩ

Марк Маркес с “Хонда” спечели третия старт в Moto GP за Голямата награда на САЩ. На любимата си писта в Остин испанецът тръгна от четвърта позиция, но успя да излезе начело на колоната още след третия завой.

25-годишният пилот направи великолепно състезание, като не остави никакви шансове на конкурентите си. Маркес натрупа комфортен аванс от 3,5 секунди, като успя да ги съхрани до края на надпреварата с типичното за него агресивно каране. Маверик Винялес с “Ямаха” финишира втори с изоставане от 3.5 секунди а Андреа Яноне с “Дукати” остана трети с пасив от 6 секунди. Петицата допълниха Валентино Роси  с “Ямаха”(+9 секунди) и Андреа Довициозо с “Дукати” (+13 секунди).

Лош късмет имаше британецът Кал Кръчлоу (Хонда), който допусна грешка по време на 12′ обиколка и  катастрофира. Все пак Кръчлоу успя да се върна на пистата веднага, но не взе нито точка от Тексас, завършвайки 19-ти.

След три кръга от началото на сезона в MotoGP лидер в шампионата е Андреа Довициозо с 46 точки, а Маркес има една по-малко. Трети излезе Винялес с 41 пред досегашния лидер Кал Кръчлоу (38 точки). Валентино Роси заема седмата позиция с 29 пункта.

Следващият старт през сезона е на пистата “Херес” за Гран при на Испания на 6 май (неделя).

 

%d блогъра харесват това: