Снукърът ще има своя нов шампион, Селби отпадна

Световният шампион от миналия сезон Марк Селби и основен фаворит за спечелването на трофея през настоящата кампания отпадна изненадващо още в първия кръг. Той бе изненадан на старта в „Крусибъл Тиътър“, губейки с 10:4 фрейма от Джо Пери.

Пери премина през квалификациите за турнира и успя да постигне най-голямата победа в кариерата си. Пери е успявал да стигне до полуфиналите на шампионата.

Световният номер 1 не беше в най-добрата си форма и напусна разочарован турнира в Шефилд още в първия ден на надпреварата. Пери успя да поведе със 7:2 фрейма, като Селби успя да навакса до 8:4 и в крайна сметка не успя да направи забележителен обрат и сдаде трофея от световния шампионат.

Марк Селби влезе в турнира като световен номер 1 в снукъра и победител от последния ранкинг турнир – Чайна оупън.

Имам огромен респект към него. Мога да кажа, че това беше хубава победа. Дадох най-доброто от себе си в този двубой. Когато победите световния номер 1, световния шампион, в който и да е турнир, чувството е невероятно. Да го направите в „Крусибъл“ е още по-невероятно“, заяви Пери след грандиозната победа срещу световния номер 1.

 

%d блогъра харесват това: