Исторически успех за Сестри Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви триумфираха с титлата на двойки на Европейското първенство по бадминтон, което се провежда в испанския град Уелва.

На финала българските момичета разгромиха френския дует Ане Тран и Емили Лефел с 2:0 гейма (21:12; 21:10) само за 42 минути игра на корта. Любопитен факт е, че двете сестри от Хасково успяха да спечелят титлата без да загубят сет в надпреварата.

Така българките успяха да покорят европейския връх, след като миналата година останаха със сребърните медали от първенството на Стария континент.

Да чуеш българския химн и да видиш българското знаме най-отгоре пред всички други е едно невероятно изживяване!”, написаха бадминтонистките в профила си във Фейсбук.

“Шампиони сме! Дори и думите не могат да покажат как се чувстваме в този момент. Никога не се отказвай от мечтите си, защото имаш ли сърце и страст те ще станат реалност! Искаме да благодарим на нашия треньор Михаил Попов за невероятната му помощ и че никога не ни остави да се откажем, когато ни беше трудно. На невероятното ни семейство, което винаги е до нас независимо от всичко. На клуба ни за невероятната подкрепа, на нашия физиотерапевт за невероятната помощ тази седмица и едно голямо благодаря на всички вас, които ни подкрепяте и вярвате в нас!”, заявиха още европейските шампионки.

Чуйте още отзиви след вълнуващия финал

%d блогъра харесват това: