„Капитанът“ спря Рони О‘Съливан в Крусибъл

Втори голям фаворит за спечелването на световния шампионат по снукър е аут от турнира. Рони О‘Съливан отстъпи във втория кръг на надпреварата пред Али Картър, за когото това е първи успех в голям турнир след години на опити.

„Капитанът“, каквото е прозвището на Картър, спечели с 13:9 фрейма и спря похода на „ракетата“ към шеста титла в Крусибъл.

О‘Съливан така и не успя да покаже най-добрата си игра по време на целия двубой. Преди последната пауза разликата между двамата бе 11:9 в полза на Картър, но „ракетата“ така и не успя да навакса пасива си.

Рони О‘Съливан не успя да се възползва от отпадането на миналогодишния шампион и номер 1 в ранглистата Марк Селби. „Ракетата“ преследва шеста титла от световния шампионат, който се провежда по традиция в „Крусибъл Тиътър“ в Шефилд.

Али Картър пък се класира за четвъртфиналите на турнира, където ще се изправи срещу победителя от двубоя между Марк Уилямс и Робърт Милкинс. Останалите играчи, които се класираха за четвъртфиналите, са Джон Хигинс, Бари Хоукинс, Марк Алън и Кирън Уилсън.

%d блогъра харесват това: