Мастъркард с благотворителна инициатива за световното първенство

Една от най-големите кредитни институции в световен мащаб Мастъркард стартира впечатляваща благотворителна инициатива за предстоящото световно първенство по футбол.

От фирмата обявиха, че ще дарят 10 хиляди порции храна на гладуващи деца за всеки гол, който отбелязват звездите на шампионата Лионел Меси и Неймар.

От кредитната институция заявиха, че ще дарят порциите храна на Световната програма за храна (WFP) за деца в Латинска Америка и Карибите.

Благотворителната инициатива ще продължи до 2020г.

Кампанията ще продължи и след края на световното първенство по футбол, което започва през този месец. Кампанията на Мастъркард се очаква да продължи до март 2020г.

Горд съм да бъда част от тази кампания, която ще помогне да промени животите на хиляди деца в родината ми и по други региони на света“, бяха думите на Лионел Меси.

Щастлив съм, че мога да подсигуря, че децата в региона ще имат храна и повече надежда“, заяви Неймар за кампанията на Мастъркард.

Кампанията на Мастъркард се нарича „Голове, които променят съдби“ и ще бъде част от мащабната кампания на кредитната институция за борбата срещу глада в Латинска Америка и Карибите.

%d блогъра харесват това: