Марк Маркес най-бърз в Холандия

Марк Маркес спечели състезанието за Голямата награда на Холандия и записа своята четвърта победа за сезон 2018.

Испанецът триумфира с преднина от 2.269 секунди спрямо пилота на “Сузуки” Алекс Ринс, но въпреки това до предпоследната обиколка шанс за победа имаха повече от трима пилоти.  Маркес пое лидерството четири обиколки преди финала на състезанието, малко след като се сблъска леко с пилота на “Ямаха” Маверик Винялес, който финишира трети.

Маркес стана третият пилот в последните седем години, който постига успех на „Ассен“, след като тръгва от първа позиция. С това могат да се похвалят още Кейси Стоунър и Валентино Роси.

Холандският кръг на MotoGP започна повече от отлично за Хорхе Лоренсо, който от десетата позиция успя да се изстреля на първата още преди обиколка номер 1 да приключи. Във втората обиколка Маркес изпревари Лоренсо от вътрешната страна на предпоследния завой. При следващото завъртане обаче пилотът с номер 26 си върна позицията.

След като състезателната дистанция беше преполовена, Довициозо пое лидерството от Лоренсо, а Маркес и Ринс ги следваха. След блестящия старт Лоренсо започна да губи скоростта си. Така на финала Маркес триумфира, Ринс остана втори, а Винялес трети. Довициозо се нареди четвърти, следван от Валентино Роси, Кръчлоу и Лоренсо.

В генералното класиране Маркес увеличи преднината си, като вече има актив от 140 точки, следван от Валентино Роси с 99 пункта, Маверик Винялес е трети с 93. Французинън Йахан Зарко е четвърти с 81, а Довициозо и Кръчлоу имат по 79 точки.

%d блогъра харесват това: