Розалин Пенчев подписа с бразилски гранд

Волейболният национал на България Розалин Пенчев ще играе в Бразилия през новата кампания.

23-годишният Пенчев ще защитава цветовете на “SESC” (Рио де Жанейро), който през миналия сезон завърши на четвърта позиция.

197-сантиметровият посрещач е подписал контракт с бразилския клуб за 1 година с опция за продължаване.

През изминалия сезон Розалин Пенчев направи много силно впечатление с изявите си за аржентинският “Персонал” (Боливар), с който стана вицешампион на страната. Младият пловдивчанин влезе в полезрението на доста европейски клубове, но в крайна сметка реши да продължи приключението си в Южна Америка.

Треньор на Розалин в тима от Рио е един от най-големите бразилски специалисти Джовани Гавио.

В новия тим на Розалин Пенчев играят бразилските национали Уолъс Де Соуса, Маурисио Соуса, Маурисио Боржеш, Тиаго Борт и Тиаго Брендъл.

Розалин Пенчев

 

“Много съм щастлив да стана част от семейство sesc. сигурен съм, че ще имам перфектните условия да отглеждам професионално в sesc рд, много съм оптимистично настроен за следващия сезон. рио е грандиозно място. ще се срещна с други хора, нова култура, манталитет, много е вълнуващо. имам много цели, но най-важното е да си върша работата по най-добрия възможен начин. обичам да работя много, да се наслаждавам на работата. искам да дам максималния си потенциал, най-доброто ми за sesc рд и да се боря за основната цел: спечелете шампионата

%d блогъра харесват това: