Прокобата над Филаделфия 76 продължава

Лошият късмет, който преследва Филаделфия 76 не подмина и тази година тима. Заир Смит, който бе избран под номер 16 в Драфта тази година страда от фрактура в крака и ще се наложи да претърпи операция. През последните години всеки един новобранец, който играе за Фили получава сериозна травма и пропуска голяма част от сезона или изобщо не се появява в игра.

Шеста поредна година с контузен новобранец

През 2013 те изтеглиха Нърленс Ноел под номер шест, но той пропусна целия сезон тъй като имаше разкъсване на кръстните връзки. Ноел имаше този проблем още в колежа, когато играеше за Кентъки. Той така и не успя да оправдае големите очаквания, които имаха към него от Фили. Центърът днес играе за Оклахома Сити Тъндър.

През 2014 под номер три бе изтеглен Джоел Ембийд. Камерунецът пропусна цели две години поради проблеми с колената. Ембийд в момента е напълно здрав и е лицето на отбора. От четири години в Лигата той е играл едва година и половина.

Следващата година в тима под номер три бе избран Джалил Окафор. Той започна добре сезона, но в последствие скъса минискус и не успя да довърши сезона. Тази контузия оказа голяма въздействие върху неговата игра. Окафор се представи доста слабо след като се завърна в игра и напусна отбора в посока Бруклин.

Бен Симънс бе изтеглен под номер едно през 2016. Симънс получи фрактура на крака още през лятната подготовка и не успя да запише нито една минута през сезон 2016/2017. Въпреки че той бе напълно възстановен по средата на сезона от ръководството на Филаделфия решиха да не рискуват с него.

През 2017 Филаделфия направиха сделка с Бостън Селтикс, в която размениха техния трети пик за първия на Бостън. Така под номер едно бе избран водещият се за най-добър играч от клас 2017 Маркел Фултц. Гардът направи лятна подготовка с тима, но в последствие получи травма на рамото, която го извади от игра за дълго време.

Очаква се от новия сезон всички звезди да са на разположение за Фили и те да атакуват финалите още през тази година.

%d блогъра харесват това: