2 българки в състава на Европа в Континенталната купа по лека атлетика

Континенталната купа по лека атлетика ще завърши летния сезон в „царицата на спортовете“. Този турнир представлява състезание между най-добрите атлети, които са подбрани на база континенталните шампионати или ранглиста.

В турнира ще участват 4 отбора – този на Европа, събран след Европейското първенство в Берлин, както и тези на Азия и Океания, Африка и Америка (Южна и Северна Америка ще участват с общ отбор).

Добрата новина за българските фенове на леката атлетика е, че в отбора на Европа ще има участие на родни представители. Мирела Демирева ще участва в състезанието в скока на височина, докато Ивет Лалова-Колио ще участва на 200м.

Двете състезателки се представиха успешно на Европейския шампионат, като Демирева записа сребро на високия скок, а Лалова завърши 5-та на 200м.

Българин е водачът на европейския отбор в Континенталната купа по лека атлетика

Съставът на Европа ще бъде воден от президента на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) Доброми Карамаринов. Той е втори Вице-президент на Европейската атлетика и ще ръководи състава на Стария континент.

Състезанието ще се проведе в Острава, Чехия на 8 и 9 септември. Във всяка дисциплина ще участват по двама атлети от отбор. Така ще се сформират финали от по 8 състезатели. Форматът е подобен като в състезанията за Купа Европа, като всяко класиране ще носи определен брой точки.

Това състезание се провежда на 4 години, в годината, в която няма Световно първенство или Олимпийски игри. За първи път то се провежда в Сплит през 2010г., а преди 4 години Континенталната купа бе в Маракеш, Мароко.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: