Винисиус Жуниор – новата перла на Реал Мадрид

Мнозина определят Винисиус Жуниор като новата перла в състава на Реал Мадрид. Младият бразилец е бърз, техничен, може да отбелязва попадения, както и да играе на различни позиции. Мнозина го определят именно като играча, който трябва да бъде дългосрочният заместник на Кристиано Роналдо в „кралския клуб“.

Жуниор пристигна през това лято в Мадрид, но все още Лопетеги не му гласува доверие. Постепенно бразилският футболист трябва да се наложи в състава ида грабне шанса. При отсъствието на нова звездна покупка по фланговете именно Жуниор ще има на разположение няколко месеца да блесне, с което да обезсмисли подобен трансфер.

Но всъщност кой е Винисиус Жуниор и защо е толкова специален футболист?

Изненадващ трансфер

Още миналата пролет отборът на Реал Мадрид обяви трансфера на бразилското дете-чудо Винисиус. Става въпрос за трансфер от 50 милиона евро. Все пак „кралския клуб“ остави футболиста в родината още една година, в която той се изгради и стана изключителен футболист.

Винисиус Жуниор

Но мнозина реагираха на този трансфер с повдигане на вежди и скептицизъм. „Кралския клуб“ има практика с трансфери на подобни млади футболисти, които предизвикват фурор в юношеските си години. Спомнете си за трансфера на Йодегор преди години, който все още се лута под наем в различни клубове.

Жуниор навърши 18 години през юли и вече е готов да се гмурне в новата обстановка на европейския футбол. Да се очаква да започне да отбелязва по над 30-40 гола още този сезон би било глупаво. Все пак той трябва да се впише в състава, да започне да играе със самочувствие и постепенно да увеличава головата си сметка. Но началото ще бъде много важно, защото историята помни мнозина таланти от Южна Америка, които не успяват да покажат най-доброто от себе си в Европа. За справка проверете историята на Алешандре Пато и мнозина други.

Въведението

Все още не е ясно как този триков флангови играч ще влезе в схемата на игра на Юлен Лопетеги. Испанският специалист е привърженик на „тики-така“ стила – множество подавания, по-малко задържане на топката и по възможност – по-малко дрибъл през играчи. Това е философията на треньора и всеки трябва да се съобразява с нея.

Важен за бъдещето на Жуниор се оказа трансфера на Кристиано Роналдо. При наличието на португалския футболист в състава, то най-вероятно бразилското крило нямаше да получи много шансове на „Сантяго Бернабеу“.

Винисиус Жуниор

Загуба за младия бразилец е, че няма да успее да попива от опита на носителя на 5 Златни топки в клуба. Но най-добрият учител не е големият футболист, а честата игра на високо ниво. А именно този шанс се открива пред Винисиус този сезон.

Винисиус Жуниор впечатли мнозина с представянето си по време на предсезонната подготовка. Специалистите са на мнение, че той не трябва да бъде преотстъпван в друг тим, а трябва да остане в Реал Мадрид. Липсата на достатъчно футболисти от висока класа на резервната скамейка трябва да бъде неутрализирана с футболисти като Жуниор.

Все пак се очакваше, че той ще запише минути срещу Атлетико Мадрид или Хетафе в началото на сезона, но това не се случи. Все пак бразилецът не трябва да се отчайва. Тепърва предстоят много двубои през сезона, в които той може да спечели своето титулярно място.

Новият ментор

Според престижното испанско издание Марка Лопетеги лично се е заел да изгради Жуниор като футболист от най-висока класа. Специалистът провежда индивидуални сесии с футболиста, провежда чести разговори с него, помага му постоянно. Треньорът на Реал Мадрид се е превърнал в ментор за Жуниор, което може да помогне много на бразилския талант в първите му месеци в испанската столица.

Всички знаем, че обстановката в Реал Мадрид е тежка. Феновете очакват много и липсата на резултати може понякога да е съкрушителна.

Всички тези индикации подсказват, че Жуниор ще започне да получава все по-голяма роля в тима на Реал Мадрид. А Лопетеги не еднократно заяви, че смята да разчита на Жуниор и няма да го отдава под наем през този сезон.

Ще отговори ли Винисиус Жуниор на очакванията?

Винисиус - Роналдо

Колкото и млад е да футболистът, 50-те милиона евро, които стоят зад името му, неминуемо водят до напрежение.

Лопетеги има богат опит с млади футболисти. Специалистът води всички подрастващи отбори на Испания от 17 до 21 години.

Именно натрупаният опит в работата с млади футболисти ще му помогне да изгради Винисиус Жуниор. Но ръководството и феновете има основната роля в този дълъг и труден процес.

Те не трябва да притискат тандема Лопетеги-Жуниор с огромни очаквания и критики при грешки и неуспехи. 18-годишните футболисти са много податливи на критики и те могат да се окажат пагубни за тях.

С правилната работа и подкрепа от страна на клуб и фенове, Винисиус Жуниор може да се превърне в новия звезден член на „лос галактикос“.

%d блогъра харесват това: