“Ботев” (Пловдив) официално има нов собственик

Ботев” (Пловдив) официално има нов мажоритарен собственик. На официалния си сайт “канарчетата” съобщават, че Георги Самуилов вече притежава 60% от акциите на клуба.

Георги Самуилов
Георги Самуилов (вляво) е вече мажоритарен собственик на “канарчетата”

Бизнесменът положи подпис под договор, с който негово дружество придобива от Сдружение ПФК “Ботев” 60% от капитала на Клуба. Договорът бе подписан между него и председателя на Сдружението Апостол Апостолов.

Г-н Самуилов придобива акциите на символичната цена от 1 лев. Те се прехвърлят от Сдружение “Ботев”, а според клауза в договора, ако Самуилов реши да продава клуба, ще трябва да го стори срещу същата сума.

Припомняме, че миналата седмица Сдружението гласува с пълно единодушие да предостави 60 процента от акциите на клуба на Георги Самуилов, като запазва 1 процент. Другите 39 процента остават собственост на ТЦ ИМЕ.

Преди няколко седмици Самуилов публично изяви желание да поеме управлението на Ботев и да вложи средства за дострояването на стадион “Христо Ботев“, което се очаква да стартира в края на септември или началото на октомври.

Успоредно с това бизнесменът се ангажира това да не влияе върху финансите, които ще бъдат заделяни за представителния отбор на “жъто-черните“. Предстои утвърждаването на нов Борд на директорите, който ще бъде оглавен лично от Георги Самуилов.

 

 

Comments

comments

%d блогъра харесват това: