Превю на Световното първенство по волейбол

Световното първенство по волейбол, на което България е домакин заедно с Италия, наближава. Кои са основните фаворити? Ще успее ли Полша да защити трофея си отпреди четири години или някой измежду Бразилия, Франция, САЩ и Русия ще успее да грабне титлата? А може би някой друг? Как ще се представят родните национали? Какво ще направи и другият домакин Италия? Ще разберем в следващите няколко абзаца. Нека започнем по ред на групите.

Превю на Световното първенство по волейбол

Група А: Италия, Аржентина, Белгия, Япония, Словения и Република Доминикана

На първо четене в Група А има явен фаворит и това е Италия. Но не трябва да подценяваме и останалите отбори. Четири от тях са в топ 25 на световната ранглиста. Като последен от тях на 23-о място е сребърният медалист от европейското първенство в България и Италия 2015г. – Словения. Ако изключим Република Доминикана, за която това е дебютно участие на такъв форум, оставаме с четири изключително равностойни отбора и една Италия, която като домакин е с едни гърди пред останалите. Моята прогноза е че Италия и Аржентина ще заемат съответно първо и второ място в групата, а Белгия, Япония и Словения ще се борят за останалите две места даващи право на участие във втория кръг.

Група B: Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет

В Група Б попадат два от четирите най-големи фаворита за носител на Световната титла – Бразилия и Франция. Битката между тези два изключителни отбора ще определи и победителя в групата. Когато добавим към тях и коравия тим на Канада става интересно за неутралните фенове. Останалите три отбора изглеждат равностойни помежду си и със сигурност ни чака люта битка за последното място даващи право на участие във втория кръг. Моята прогноза: първо място за Бразилия, следвани от Франция и Канада. Останалите три места ще бъдат съответно за Холандия, Китай и Египет.

Волейбол Бразилия

Група C: Русия, САЩ, Сърбия, Австралия, Тунис и Камерун

В Група C са другите два основни фаворита на Световното първенство – САЩ и Русия. Но не трябва да подценяваме и отбора на Сърбия, който много пъти е доказвал, че може да се противопостави и на най-силните. От останалите три тима Австралия изглежда най-силна. Моята прогноза за тази група: Първо място за Русия, второ за САЩ и трето за Сърбия. Четвъртото и петото място в групата ще бъдат заети съответно от Австралия и Тунис. Последното място ще остане за Камерун.

Група D: БЪЛГАРИЯ, Полша, Иран, Финландия, Куба и Пуерто Рико

Група D е най-важната група за нас, защото там се намират нашите “лъвове”. Фаворитът за първото място обаче е отборът на Полша. Поляците са настоящият световен шампион и въпреки по-лошата им форма през последните две години си остават един от най-силните отбори в света. Отборът на Иран изглежда победим, но за да се случи това ще бъде нужна пределна концентрация от нашите момчета. От останалите три тима , като аутсайдер, можем да определим Пуерто Рико. Прогноза за Група D: Първото място ще бъде за Полша. На второ място поставям Иран, защото въпреки домакинското ни предимство, азиатците ни превъзхождат, както се видя в Лигата на нациите. Трети ще са България. Финландия и Куба ще спорят за последното място, даващо право на участие в следващия кръг.

България волейбол

Това са моите прогнози за началната фаза на Световното първенство по волейбол. Първият мач на нашите момчета е на 09.09. Нека всички да ги подкрепим от 20:30 ч. в зала “Конгресна”, град Варна.

 

Автор: Яни Георгиев

 

Comments

comments

%d блогъра харесват това: