Висшата лига ще изпробва ВАР през настоящия сезон

Системата за подпомагане на реферите ВАР ще бъде тествана във Висшата лига през този сезон. През лятото стана ясно, че английския шампионат ще бъде единственият без тази система през новия сезон от топ първенствата на Стария Континент.

След няколко противоречиви отсъждания на местните рефери, от ФА заявиха, че ще изпробват системата в 15 двубоя от шампионата на Англия до края на сезона.

През лятото от асоциацията обявиха, че тя ще бъде използвана само в двубоите за купите и то на стадиони на тимовете от Висшата лига.

Системата ВАР по всяка вероятност ще бъде въведена в английския елит през следващия сезон, но всичко ще зависи от тестването ѝ през настоящата кампания.

Тестът на ВАР във Висшата лига ще бъде веднага след прекъсването

Още на 15-ти септември ще бъде тествана системата ВАР. Цели 5 двубоя от съботния ден на шампионата, които ще бъдат с начален час от 17 часа българско време, ще бъдат следени от новата система.

Центърът ѝ ще се намира в Стоклий Парк, намиращ се в близост до Хийтрол. Там асистентите ще могат да следят развитието и на петте двубоя от шампионата на Англия по това време.

Интересното при този тест ще бъде, че няма да има комуникация между екипа в Стоклий Парк и съдиите на двубоите. Реферите сами ще преценяват кога да се допитат до системата за видеоповторения.

Проучвания, обаче, показват че системата ВАР не се радва на голямо одобрение сред феновете. Това също ще бъде взето под внимание при вземането на решение дали да се даде шанс на тази система през следващия сезон.

%d блогъра харесват това: