България с първи тест на Световното първенство по волейбол

Националният отбор на България по волейбол ще стартира участието си в Световното първенство по волейбол. „Лъвовете“ ще започнат участието си във Варна, като ще се изправи в двубой от група Д срещу тима на Финландия.

За първи път от 48 години Световното първенство в този спорт идва отново в България. „Лъвовете“ имат шанс да започнат позитивно срещу един напълно преодолим съперник, какъвто е Финландия.

Надеждите за добро представяне на „лъвовете“ са огромни. Въпреки проблемите със състава, България разполага с един изключително силен отбор, който може да изненада всички, но същевременно и да загуби срещу всеки.

Аут за България са едни от основните ни волейболисти Цветан Соколов, Боян Йорданов и Тодор Алексиев. Георги Братоев също е аут от състава поради травма, която получи в двубой от Лигата на нациите през пролетта.

Определено целта пред отбора е класиране за шестте най-добри отбора, които ще решат световния шампион на турнира в Торино.

България е губила от Финландия на Световното първенство по волейбол преди 4 години

Двата отбора се изправиха един срещу друг на Световно първенство преди 4 години. На Мондиала в Полша „лъвовете“ загубиха с 0:3, но този двубой не бе от значение и за двата отбора.

Интересна традиция сочи, че България печели всичките си двубои на старта на Световно първенство от 1994г. насам. Очакванията са тази традиция продължи и след този шампионат.

Вероятни състави

  • Георги Сеганов, Николай Учиков, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Салпаров – либеро
  • Мико Еско, Урпо Сивула, Елвис Крастинс, Анти Ронкайнен, Саули Синконен, Хенрик Поркка, Лаури Керминен – либеро

 

%d блогъра харесват това: