14-годишна българка стана световна шампионка по кикбокс

Екатерина Иванова стана световен шампион по кикбокс, стил кик лайт на световното първенство за юноши в Джесоло, Италия.  Освен златния медал 14-годишаната българка завоюва и бронз в стил “лайт” в категория до 46 килограма.

Това е трета титла за Иванова от началото на календарната година на голямо първенство, след като по-рано стана европейска шампионка при девойките по таекуон-до на първенствата в Талин и Минск.

На Световното първенство в Италия, Екатерина победи в общо пет срещи в двата стила “кик лайт” и “лайт“, всички с трудни съпернички. На финала на “кик лайт” тя победи Фатма-Мария Коч от Русия и се окичи със златото.

На полуфинала на “лайтИванова отстъпи пред словенката Тайра Барада (дъщеря на многократния Европейски и Световен шампион по таекуон-до и кик бокс Томаш Барада) и спечели бронзовия медал.

Екатерина Иванова е родена в София. Състезава се за АВС FIGHT CLUB. 14-годишната девойка има редица успехи от международни и национални състезания. Медалите и скоро ще станат 100, като до момента тя има 95. Печели ги от едва 5-годишна възраст. Треньори на младата състезателка са Недялка Байчева и Красимир Гергинов.

%d блогъра харесват това: