Бразилия и Полша отново ще спорят за титлата

Бразилия и Полша ще повторят последния финал на волейболното Световно първенство довечера, а “селесао” ще търси реванш за поражението си през 2014 г. Европейският тим пък ще иска да защити титлата.

До тази развръзка се стигна, след като дружина полска успя да победи с 3:2 гейма САЩ.

Възпитаниците на Витал Хайнен спечелиха отделните части с (25:22, 20:25, 23:25, 25:20, 15:11) и си гарантираха мач за световната титла.

Бартош Курек бе най-резултатен за победителите, забивайки 29 точки. За “янките” Мат Андерсън и Тейлър Сандър се отчетоха с по 19 точки.

В другата среща Бразилия постигна категорична победа срещу Сърбия. “Селесао” се наложи с 3:0 (25:22, 25:21, 25:22) над западните ни съседи.

Възпитаниците на Ренан Дел Зото не оставиха съмнение в превъзходството си на полето и това се случи най-вече благодарение на великолепното представяне на разпределителите Бруно Резенде и Уилям Аржона.

В първия гейм на мача Бруно се справи отлично и осигури отлични нападения за центровете и диагоналите на ,”Селесао“. Лукас Сааткамп отбеляза 10 точки в откриващата част, като бе стопроцентов в атаките си – 7 от 7. Бразилия поведе след 25:22.

Във втория гейм играта отново беше в обсега на сърбите, но те не намираха решение за атаките през центъра на противника. След 25:21 бразилците вече бяха на гейм от финала.

В решителната част състезателите на Никола Гърбич опитаха да променят развоя на събитията чрез Уруш Ковачевич и Александър Атанасийевич, но беше твърде късно. 39-годишният Аржона се справи блестящо в разпределението на топките, а Филипе ,,Липе“ Фонтелеш завърши 8 от последните 12 атаки в мача за бразилците – 25:22 за “Селесао“.

Бразилия

Въпреки 16-те точки на Александър Атанасиевич, сърбите не успяха да противодействат достатъчно добре на своите противници и ще играят за бронзовите медали срещу САЩ. За Бразилия Дъглас Соуса завърши с 11 точки, а Лукас Сааткамп добави 10.

Финалът е днес (30 септември) от 22:15 часа, а мачът за третото място започва в 18:00 ч.

БНТ 3 ще предава пряко последните две волейболни битки.

 

 

 

%d блогъра харесват това: