Световните ски се завръщат в Банско

Българската федерация по ски (БФСки) получи потвърждение от международната федерация (ФИС) за организирането през 2021 година в Банско на стартове за Световната купа по ски (27-28 февруари) и шампионат на планетата за младежи и девойки.

Това стана по време на есенната конференция на техническите комитети на ФИС, която се проведе в Цюрих.

Там БФСки получи признание за отличната си работа по организацията на най-големите форуми в алпийските ски и придоби правото да организира 3 поредни кръга от Световни купи в алпийските ски.

Така България ще е домакин на най-престижната верига състезание в зимните спортове в три поредни години.

През 2019 (22-24) февруари Световната купа ще има спирка под връх Тодорка за три мъжки старта – алпийска комбинация, супергигантски слалом и гигантски слалом. Една година по-късно Банско ще приеме скоростните дисциплини при дамите, който ще се проведат на 25 и 26 януари.

През 2021 година ще се проведе още един кръг oт Световната купа за мъже на 27 и 28 февруари. Веднага след това България за първи път ще домакинства на Световното първенство в алпийските ски за младежи и девойки до 21 години.

Стартовете ще се проведат от 1 до 10 март 2021 г.

Другите известни курорти, които ще приемат кръгове от Световната Купа по ски са: Аделбоден (Швейцария), Венген (Швейцария), Кицбюел (Австрия), Гармиш-Партенкирхен (Германия), Кортина д’ Ампецо (Италия) и Шладминг (Австрия).

%d блогъра харесват това: