Григор Димитров тръгна с победа в Пекин

Григор Димитров продължава във втория кръг на турнира в Пекин. Българинът бе безапелационен в първия си мач от надпреварата и се наложи със 7:5, 6:3 над съперника си – Тенис Сандрген.

Първоначално Димитров трябваше да играе срещу Райън Харисън, но той се отказа заради болки в гърба и на негово място се включи “щастливият губещ” от квалификациите и четвъртфиналист от Откритото първенство на Австралия през 2018 г. – Тенис Сандгрен.

Съперникът бе непознат за Григор, но това не му създаде проблеми.

Българинът започна доста стабилно и уверено в първите геймове. Първият пробив логично дойде в негова полза за 4:2. Това като че ли успокои хсковлията и той забави темпото. В деветия гейм американецът върна пробива и сетът отново се върна в изходна позиция.

При 6:5 в полза на Димитров, бившият номер 3 в света поведе с 40:15 в гейма и успя да изравни. Последваха няколко оспорвани разигравния и в крайна сметка българинът поведе в сетовете след 7:5.

Вторият сет започна ударно за Григор Димотров. Той взе подаването си, направи пробив и след това го затвърди. Сандгрен върна един гейм, но не успя да се добере до пробив.

Димитров не допусна нова изненада и затвори сета при 6:3, за да узакони първата си победа в Пекин.

Григор Димитров ще се изправи във втори кръг срещу Душан Лайович, който елиминира Вашек Поспишил.

Миналата година Григор бе полуфиналист в китайската столица, но загуби от Рафаел Надал.

 

%d блогъра харесват това: