Предстоят трудни мачове за волейболистките на Световното

България стартира с най-трудния възможен тест във втората фаза на Световното първенство по волейбол за жени, което се провежда в Япония.

Момичетата на Иван Петков попаднаха в Група „F“ със световните шампионки от САЩ, Тайланд, Азербайджан Италия, Китай,Турция и традиционно силният отбор на Русия.

Регламентът предвижда да се запазят резултатите от груповата фаза.

Тимовете, които продължават битките в следващата фаза на Мондиала ще запазят досегашния си точков актив. Те няма да играят срещу отбори срещу, който вече са играли в първата фаза на турнира. Така например нашия тим няма отново да се изправи срещу Италия, Китай и Турция, които също продължават в Група „F“.

Група “Е”

Група “F”

Тимовете, които напуснаха Мондиал2018 след първата фаза са: Аржентина, Камерун, Канада, Куба, Южна Корея, Тринидад и Тобаго, Кения и Казахстан  

Програма:

Петък и събота са почивни дни за Световното първенство в Япония, а в неделя стартират мачовете от втората фаза.

В неделя ( 7 октомври) от 7,25 часа българско време в Осака “лъвиците” ще стартират срещу действащия световен шампион САЩ. Американките са с пет от пет победи и на това Световно, като са дали на съперничките си три гейма.

След по-малко от 24 часа ще българските момичета ще трябва да се изправят срещу Русия в понеделник (8 октомври) в 4,40 ч сутринта.

На 9 септември всички тимове почиват.

След тези два убийствени мача, идват наглед по-леки двубои срещу Тайланд (7,25 ч в сряда) и Азербайджан (4,40 ч в четвъртък).

 

В трета фаза на Мондиала ще се класират само първите три отбора от двете групи.

Те ще оформят финална шестица, която ще се бори за медалите в Япония. В нея участниците ще бъдат разделени в две нови групи по три отбора. Часовете и датите на срещите ще станат ясни

 

 

%d блогъра харесват това: