Защо схема 4-1-2-1-2 е една от най-добрите на ФИФА

Ако не обичате да играете със схемата на даден отбор и желаете да пробвате друга формация то може да пробвате схема 4-1-2-1-2 Narrow. Тук няма да имате бързи крила, но почти целия отбор ще ви се съсредоточи в средата на терена. В средата на терена е почти цялата игра и затова халфовете трябва постоянно да са концентрирани.

Защитници и дефанзивен халф

Четиримата ви защитници ще са ви достатъчни да защитавате вратата си, но имате и един дефанзивен халф, който предотвратява опасността при ваша грешка противниковите нападатели да се озоват сами срещу централните ви защитници. Дефанзивният халф е връзката между защитата и халфовата линия. При изнасяне топката от аут може да пускате кълбото към крайните защитници. Към тях ще дойде именно защитният халф, който ще поиска топката, за да я придвижи в по предни позиции. Ако някой от вашите бекове не е на позицията си то CDM-а ще го покрие без проблем и ще запълни пробойната. Вашите бекове също се включват в атаката като продължават до аутлинията, от където могат да центрират в наказателното поле.

Централни полузащитници

Централните полузащитници са двигателя на тима. Почти всяка топката минава през тях. Ако и отнемат топката дефазивния халф ще опита да поправи тяхната грешка. Хубаво е полузащитниците ви да са с добра оценка на пасовете, тъй като много от головете, който ще вкарате ще дойдат от подавания на халфовете. При продължителна ваша атака те често се включват дълбоко в противниковото поле и ще ви се отдаде възможност да вкарвате и с тях голове.

Атакуващ полузащитник

Атакуващият полузащитник е човека, който играе зад гърба на двамата нападатели. Той често играе с топката и прави отлични двойни подавания с нападателите като създава голови положения. Те често се движат до наказателното поле и с отлични технични удари биха направили вратарите безпомощни.

Нападатели

Двамата голмайстори. От тях се очаква да бележат головете и да ви носят победите в мачовете. Често се предлагат в по задни позиции, за да търсят топката, при което стават отлични опасни атаки. Хубаво е да имате един нападател с десен крак и един с ляв крак. Но ако играчите ви имат по  четири звезди на слаб крак то биха свършили отлична работа. Често получават и извеждащи пасове, с което реализират останали сами срещу вратаря.

 

 

%d блогъра харесват това: