Новият стадион на “Тотнъм” ще има революционна система за поддръжка на тревата

Преместването на “Тотнъм” на новия му стадион засега се отлага, но клуба вече разкриха част от инвестициите си в съоръжението. Новият дом на “шпорите” ще разполага с революционна система за поддържка на тревната настилка.

Става въпрос за добре известните осветителни тела, които стимулират възстановяването на тревата и нейния растеж. Новото при “Тотнъм” обаче е, че цялата система няма да е във физически досег с тревата и реално няма да я уврежда.

Масово използваните системи са на колела с малки размери, които изискват постоянно преместване, а също така заради тежестта си понякога смачкват части от терена. Системата на “шпорите” е интегрирана на релси от двете страни на игрището. Тя е с тегло 120 тона и разполага с 864 лампи. Когато не се използва ще бъде в специално помещение под северната трибуна.

В нея е вградена и поливна система, която също да помага за растежа на тревата.

“Клубът се стреми към отлични постижения не само на терена, но и чрез своя стадион. Тази технология, която ние разработихме може да се превърне в тенденция, използвана по целия свят”, каза Дарън Болдуин, който е директор по поддръжката.

Стадионът на “Тотнъм” ще бъде един от най-модерните в света. В него вече беше инсталирана система за прибиране на терена. Това се налага заради договора с Национална футболна лига (НФЛ) на съоръжението да се играят срещи по американски футбол.

Теренът с естествена настилка ще се използва единствено за мачовете на “Тотнъм“, докато този с изкуствена – за НФЛ.

%d блогъра харесват това: