Двама руски национали се забъркаха в големи неприятности

Руските футболни национали Павел Мамаев и Александър Кокорин си навлякоха големи неприятности в родината.

В понеделник двамата са нападнали чиновник от Министерството на промишлеността и търговията в кафене в центъра на Москва. Индицентът се разиграл, след като чиновникът се оплакал от поведението на футболистите. Вижте кадри във видеото:

Главното управление на МВР в Москва е започнало процедура по установяване на виновника, а Руската Премиер Лига категорично определи постъпката на футболистите като недопустима.

“Руската Премиер Лига изразява своето възмущение и строго осъжда грубото поведение на играчите.”, гласи официалното изявление на Премиер лигата.

“Този акт хвърля сянка не само върху славните имена на Зенит и Краснодар, но и върху целия руски футбол. Вярваме, че тези, които са виновни, трябва да бъдат наказани по най-жестокия начин. Няма място за хулигани във футбола.”

 

Кокорин и Мамаев=неприятности
Руските национали Кокорин и Мамаев са другари, които обичат да се забъркват в неприятности

 

Мамаев за последно получава повиквателна за “Сборная” през 2016г., взимайки участие на Евро 2016, докато Кокорин пропусна Мондиал 2018, заради травма, но през миналата година е бил част от националната гарнитура.

Краснодар публично осъди проявата на своя футболист, заявавайки, че търси начин да прекрати договора му, докато Зенит определени ролята на Кокорин в случката, като “гнусна”.

Руски национали – рецидивисти

Това не бе първият случай, в който двамата попадат под прожектори по грешните причини. Руската футболна федерация наказа дуото през юли 2016г., когато се появи техен клип в нощен бар в Монте Карло. Според твърденията, устроеното тогава парти с шампанско е струвало 258 хил. евро, а случката е малко след Евро 2016, където Русия се сгромоляса.

Очаква се двамата да разберат наказанията си след края на полицейското разследване.

%d блогъра харесват това: