България с победа срещу Тайланд на Световното по волейбол

Националният отбор по волейбол за жени записа третата си победа на Световното първенство в Япония. Волейболистките на Иван Петков се справиха със силния отбор на Тайланд с 3:2 (25:18, 22:25, 18:25, 25:22, 19:17) в един изключително драматичен двубой. Утре България завършва участието си на Мондиала с двубой срещу последния в групата отбор на Азербайджан.

 

Силен първи гейм за България

Волей националките ни стартираха уверено двубоя. „Лъвиците“ поведоха с 3:0, но бързо бяха изравнени. Все пак родните волейболистки стигнаха до предимство при първото техническо прекъсване с 8:6 точки. Добрата игра за българките продължи, като волейболистките ни поведоха с 10 на 6. Последва връщане на резултата до 12 на 11 точки. Последваха 4 поредни точки за „лъвиците“. Силната игра продължи и в края на гейма волейболистките ни поведоха с 21 на 12 точки. В крайна сметка с блок-аут на Каракашева България затвори гейма с 25 на 18.

 

Тайланд се върна в играта

Вторият гейм започна силно за Тайланд, като азиатките поведоха с 4:1. В следващите минути развоят на гейма бе при точка за точка. Стигна се до второто прекъсване, при което „лъвиците“ поведоха с 2 точки. Постепенно представителките на Тайланд успяха да контролират развоя на гейма и в крайна сметка го спечелиха с 25 на 22 точки.

 

България допусна обрат

Националките ни по волейбол започнаха уверено третата част. Състезателките на Иван Петков поведоха с 8 на 5 при първото техническо прекъсване. След второто прекъсване в гейма представителките на Тайланд започнаха да увеличават преднината си. Тя се увеличи при 23 на 18, което помогна на азиатките да спечелят без особени проблеми третата част.

България спечели изключително важен гейм

Четвъртата част представителките на Тайланд започнаха много силно, като поведоха с 5:1 точки. Първата техническа пауза дойде при 8 на 4 за азиатките. Постепенно „лъвиците“ успяха да застигнат отбора на Тайланд и изравниха за 13 на 13. Постепенно българките обърнаха развоя на гейма, като поведоха с 16 на 14. До решителните моменти на четвъртия гейм резултатът се водеше точка за точка. В крайна сметка след контра на Нася Димитрова „лъвиците“ изравниха резултата и вкараха двубоя в тайбрек.

 

Драматичен успех в тайбрека

Решителната част започна силно за Тайланд, като азиатките поведоха с 4:2. Постепенно българките обърнаха развоя и поведоха първо при 9 на 6, а след това при 13 на 10 точки. Силна игра в последните минути за Тайланд доведе до изравняване на резултата и драматичен завършек на гейма. Все пак след точка на Гери Димитрова и блок на Нася Димитрова, „лъвиците“ спечелиха третата си победа на Мондиала.

 

%d блогъра харесват това: