Полицията в Белгия разследва топ клубовете за измами

Пореден футболен скандал е на път да се разрази в европейския футбол. Медиите в Белгия съобщиха, че полицията е предприела разследване във връзка със зачестелите случаи на измама по време на трансфери.

Едни от най-големите клубове в страната попаднаха в разследването на полицията в страната. Сред тях са Андерлехт, Брюж и Стандарт Лиеж.

Мениджърът на Брюж Иван Леко е бил разпитван от полицията, както и един от най-популярните агенти в страната – Моги Баят, който е с ирански произход.

Това е част от мащабна операция, в която са включени над 200 полицейски служителя в няколко европейски държави. За различни измами по време на трансфери се разследва и във Франция, Люксембург, Кипър, Черна гора, Сърбия и Македония.

Полицията в Белгия е арестувала Моги Баят

Отборът на Брюж официално обяви, че мениджърът на тима Иван Леко е бил разпитван от полицията. По-късно на брифинг от полицейското управление стана ясно, че агентът, към който има най-много обвинение за финансови измами и фалшификация, Моги Баят, е бил арестуван. Той е бил задържан в дома си от службите на реда и ще бъде разпитан относно обвиненията.

Медиите в Белгия съобщават, че това разследване е започнало още през миналата година, като включва множество нарушения на правилата, свързани с декларирането на финансовите транзакции.

%d блогъра харесват това: