България завърши с успех на Световното по волейбол за жени

Националният отбор на България по волейбол за жени завърши с победа участието си на Световното първенство в Япония. “Лъвиците” разбиха с категоричното 3:0 тима на Азербайджан (25:19, 25:20, 25:20), като по този начин записа четвърти успех на Мондиала. Волейболистките на Иван Пектов завършиха шампионата с 4 успеха и 5 поражения. В момента България се намира на 6-та позиция в групата си, което би отредило 11/12 позиция на “лъвиците” в шампионата. По-късно отборите на Турция и Тайланд ще решат окончателното класиране на родните волейболистки. При успех на южните ни съседки ще останем на тази позиция, докато при успех на Тайланд ще останем 13/14 позиция в общото класиране.

 

Силен двубой за България

Първият гейм започна убедително за представителките на България. Волейболистките ни още от първата точка взеха инициативата в двубоя и не допуснаха на своите съпернички да се задържат в резултата. В крайна сметка волейболистките ни започнаха двубоя с успех в първия гейм с 25 на 19 точки.

Вторият гейм започна отлично за “лъвиците”, които показаха, че са готови да завършат с победа участието си на световния шампионат. Още в началото на втория гейм волейболистките ни показаха, че са изключително класни и поведоха с 8:2 точки, като разликата стана огромна при 14 на 4. Изненадващо представителките на Иван Петков допуснаха спад в концентрацията, което доведе до връщане на азерките в резултата. Разликата стана само 1 точка при 18 на 17. Все пак волейболистките ни показаха характер и не допуснаха обрат, като успяха да спечелят втората част с 25 на 20 точки.

Третия гейм започна колебливо за българките, като техните съпернички сериозно увеличиха нивото на играта си. Все пак постепенно България показа, че е по-класния отбор и успя да поведе с 16 на 14 точки при второто техническо прекъсване. Силно посрещане и добра атака позволиха на българките да увеличат преднината си в края на двубоя, като “лъвиците” затвориха мача с 25 на 20 в третия гейм за четвъртия успех в Япония.

Мирослава Петкова бе най-резултатна за победата на България. Тя записа 13 точки, а капитанката Христина Русева добави 12. Нася Димитрова се отчете с още 11 точки за четвъртия успех на “лъвиците”.

 

%d блогъра харесват това: