Волейболният Марица с престижно попълнение

Шампионките на България от Марица продължават със силната селекция през лятото. Волейболният отбор от Пловдив привлече хърватската разпределителка Ана Гърбац. Тя е на 30 години и е националка на Хърватия. Тя е бивша клубна шампионка на Европа и ще бъде на разположение за битките в Шампионската лига по волейбол и Националната волейболна лига.

Припомняме, че този сезон Марица ще се включи директно в груповата фаза на най-престижния клубен турнир в дамския волейбол.

Хърватската волейболистка и пловдивския клуб парафираха договор до края на сезона.

Визитка на новото попълнение на Марица

Ана Гърбац е на 30 години и е със солиден опит зад гърба си. Тя започва кариерата си през 2002г. в местния тим Риека. В кариерата си преминава през тимовете на Колуси Сирио (Перуджа, Италия), Волеро (Цюрих, Швейцария), Будовлани (Лодз, Полша), Азеррейл (Баку, Азербайджан), Унендо Ямамай (Бусто Арсицио, Италия), Локомотив (Баку, Азербайджан), Волей Алба (Блаж, Румъния) и Таурон МКС (Донброва Гурнича, Полша).

Хърватската волейболистка има множество спечелени трофеи в дългогодишната си кариера. Но най-престижният от тях е Шампионската лига през 2008г. Тя триумфира с тима на Колуси Сирио (Перуджа). Година по-рано тя печели и купата на CEV с италианския отбор. С швейцарския Волеро Гърбац спечели бронзов медал от световното клубно първенство.

Хърватската волейболистка е ставала шампионка на Хърватия, Италия, Швейцария и Румъния и ще се постарае да добави и България в тази колекция.

Гърбац е титулярка за националния отбор на Хърватия, като е избрана за най-добър разпределител на Европейското първенство за девойки до 18 години през 2005г.

Това е трето ново попълнение от чужбина за Марица през това лято.

%d блогъра харесват това: