Емблемата на ЦСКА бе купена от “Ред Енимълс”

Една от най-важните теми в българския футбол през последните месеци приключи. Фирмата “Ред Енимълс”, заплати сумата за емблемата и активите на фалиралото дружество ЦСКА. Крайният срок за плащането на над 8 милиона лева бе днес. След закупуването на активите, клубът ЦСКА вече има законното право да притежава активите и емблемата на фалиралото дружество, което бе извадено от професионалния футбол през 2015г.

По този начин се спират спекулациите, че ЦСКА 1948, който в момента се намира във Втора лига, ще има възможността да закупи емблемата и активите на фалиралото дружество. По регламент при неуспех да се погаси сумата до днес, то вторият в търга, именно отборът във второто ниво на българския футбол, ще има правото да заплати собствеността.

Новината бе съобщена на официалния сайт на ЦСКА-София.

Изявлението на ЦСКА без редакторска намеса

“Армейци,

ЦСКА е велик клуб и ще остане такъв за поколения напред. Клуб, който се бори честно на зеления терен и отстоява своето достойнство. В последните години получихме много некоректни удари отвсякъде. Сега отново сме свидетели как законите на страната се погазват. Свидетели сме как незаконно един недвижим имот е вкаран без никакво правно основание в активите на фалиралото дружество. Свидетели сме на явна измама от страна на синдик Дора Милева и съпричастно нежелание и пасивност на съдия Мария Райнкинска да реагира адекватно и коригира тази несправедливост.

Въпреки всички тези обстоятелства, ние заявяваме официално:

ЦСКА върна своята емблема! Сумата е платена, поетият ангажимент е изпълнен, дадената дума е спазена!

ЦСКА е над всичко, нека заедно го върнем там, където заслужава!”

%d блогъра харесват това: