Минесота търсят сделка с Хюстън за Джими Бътлър

Случаят с Джими Бътлър все още не е разплетен. Както стана ясно звездата на Уувс иска да напусне отбора и да заиграе другаде. След като преговорите с Маями Хийт се провалиха от Минесота са се насочили към Хюстън Рокетс. В замяна за Бътлър от Минеаполис искат гарда Ерик Гордън и крилото Пи Джей Тъкър. Рокетс са отказали тази сделка като обявили Тъкър за недосегаем.

33-годишното крило е един от важните играчи в тима на Майк Д’ Антони. През миналия сезон взе участие във всичките 82 мача като има средни показатели от 6.1 точки, 5.6 борби и 1.0 асистенции. В плейофите бе важна част като започваше титуляр. Там се отчиташе с по 8.9 точки, 6.5 борби, 1.3 асистенции и 0.8 чадъра.

Тъкър влиза във втората си година от своя контракт, който е с продължителност четири години и на стойност 32 милиона долара. Стана ясно, че Бътлър е поискал да бъде разменен до петък. Все още от Минесота не са намерили сериозен кандидат за звездата си. Гардът е започнал да тренира, но е бил доста ядосан на съотборници, треньор и хора от управата.

%d блогъра харесват това: