Линдзи Вон прекратява кариерата си

Суперзвездата на женските алпийски ски Линдзи Вон обяви, че ще прекрати състезателната си кариера след края на сезон 2018/2019 в интервю за NBC Sports.

Вон е една от едва шестте скиорки, печелили и петте алпийски дисциплини, е носителка на три олимпийски медала, сред които и титлата в спускането през 2010 година.

Преди време американката обяви, че няма да се откаже преди да подобри рекорда на легендарния швед Ингемар Стенмарк от 86 победи за Световната купа на ФИС. В момента Линдзи има 82 първи места и все още има шанс да изпълни заканата си.

Ако успея да подобря това постижение, ще бъде като сбъдната мечта. Но дори да не успея, мисля, че кариерата ми беше изключително успешна. Все пак ще си остана жената с най-много победи за Световната купа”, заяви Вон.

Американката, която през следващата седмица ще навърши 34 години, страда от здравословни проблеми през последните сезони.

“Смятам, че няма смисъл да се мъча повече физически. Бих искала да бъда активна и след това, така че трябва да гледам в по-далечно бъдеще, а не да се концентрирам само върху следващия сезон”, каза още американката пред NBC.

Линдзи Вон е олимпийска шампионка от Ванкувър, има 4 Големи кристални глобуса и 16 малки. Тя има 2 световни титли и още 7 медала от двата най-големи спортни форума.

През миналия сезон тя се представи на ниво, постигайки победи в 5 от стартовете на Световната купа. Първото ѝ състезания през предстоящата кампания ще бъде в края на ноември в Лейк Луис (Канада).

 

%d блогъра харесват това: