Тиери Анри поема кормилото на Монако до 48 часа

Твърде вероятно е Тиери Анри официално да стане треньор на Монако в следващите 48 часа, предава Скай Спортс.

Разговорите между ръководството и специалиста са в доста напреднала фаза и двете страни се надяват да споразумеят договор през уикенда.

Тиери Анри ще започне треньорската си кариера

Монегаските” се разделиха с дългогодишния си треньор Леонардо Жардим вчера и ще се надяват Анри подпише възможно най-бързо. 41-годишният французин започна като треньор на нападателите в националния отбор на Белгия, работейки отблизо с Роберто Мартинес и асистента му Греъм Джоунс.

Анри бе близо до това да стане треньор на Бордо през август, но не успя да се споразумее със собствениците на клуба. Малко по-късно, след напускането на Джоунс от националния отбор, французинът бе промотиран в позиция помощник-треньор.

Белгия
Тиери е треньор на нападателите и сетне помощник-треньор в Белгия

Тиери Анри бе свързан наскоро и с кормилото на Астън Вила, но самият той отхвърли тази възможност, вследствие на което “виланите” назначиха Дийн Смит.

Анри започва кариерата си в Монако

Бъдещата легенда на френския и световен футбол Тиери Анри започва футболната си кариера в юношеските гарнитури на Монако през 1994г.

Анри в Монако
Анри пробива в тима от Княжеството, изигравайки над 100 мача

Нападателят прекарва следващите пет години на “Стад Луи II“, успявайки да изгрее на небосклона на големия европейски футбол. Привлечен е от Ювентус за около 11 млн. паунда, което не е никак малка сума за времето си.

Следва един неуспешен и дори кошмарен сезон в Италия, преди звездата на Анри да изгрее по-ярко от всякога в Арсенал.

%d блогъра харесват това: