България има сили да се разправи с Кипър

Тази вечер в 21:45ч. България приема Кипър на стадион “Васил Левски” в мач от Лигата на Нациите.

Родните национали имат силите да преодолеят съперника и да продължат без грешна стъпка в група “З”. Футболистите на Петър Хубчев показаха добра игра в прежните двубои, разчитайки на колективния дух и работата в екип.

България може да запише 4 поредни победи за пръв път от десет години

Това е поредният стимул за “лъвовете“, които надхвърлиха очакванията към себе си от началото на надпреварата в новия турнир на УЕФА. Все пак, Петър Хубчев предпочете да остане здраво стъпил на земята преди мача с островната държава.

Той отказа да приеме ролята на фаворит и най-вероятно ще излезе с доста компактна формация, която няма да прибързва и да атакува от първата минута, а ще изчаква грешките на противника. А противникът не изглежда кой знае колко страшен на пръв поглед.

Хубчев преди Кипър
Петър Хубчев отказа да подцени мача с Кипър

В състава на Кипър не личат някакви кой знае какви големи имена – повечето от играчите са от местното първенство. Прави впечатление наличието на млади таланти като Григорис Костанос, който е футболист на Ювентус и Антони Гьоргиу – юноша на Тотнъм.

Най-голямата заплаха за нас остава нападателят на Копенхаген Пиерос Сотириу, който се разписа при домакинската победа на Кипър над Словения в предния мач от турнира.

Статистиката не е на страната на Кипър

От тринадесетте двубоя между двете държави, България има 12 победи и 1 загуба, при голова разлика 31:8 в наша полза. Съставът на Кипър загуби последните си шест мача като гост, докато родните национали имат само една загуба в последните си пет двубоя, дошла в контролата с Босна и Херцеговина (0:1).

Класиране в група “3”:
1. България 6 т.
2. Норвегия 3 т.
3. Кипър 3 т.
4. Словения 0 т.

*снимки: sportal.bg

%d блогъра харесват това: