Това е националният отбор, който искаме да гледаме!

Националният отбор на България по футбол спечели с 2:1 домакинството си на Кипър снощи, обръщайки резултата от 0:1 на почивката. По този начин България запазва стопроцентов актив и е лидер в група 3 от Лига “Ц” на Лигата на Нациите.

Националният отбор записа 4 поредни победи за пръв път от 10 години

И ако това постижение е достатъчно показателно за добрата работа на “лъвовете” в последните месеци, то не е самоцелно. Истината е, че във всеки един от мачовете ни в Лигата на Нациите до момента можехме да изпуснем трите точки.

Безспорно, спечелването на пълен набор пунктове, които ни отреждат лидерска позиция в група 3 е усещане, дето от дълго време липсваше на всички български любители на футбола.

Ключът зад успехите

Няма да ви съобщя нищо ново, казвайки че отборната игра, духът и задружността стоят зад успехите на родните национали. Мачът с Кипър снощи съвсем явно го доказа. Първото полувреме нашите контролираха мача, но допуснаха изненадващ гол малко преди края. Вярвайки в способностите на футболистите, още на полувремето си представях как обръщаме резултата до 2:1.

В крайна сметка, именно това стана. Започнахме да натискаме противника още от старта на втората част и това донесе желаните дивиденти. В рамките на девет минути възпитаниците на Петър Хубчев отбелязаха две страхотни, колективни попадения. Сетне доиграха мача много добре тактически и запазиха крайното статукво, носещо нови три точки.

Хубчев тактик и психолог
Петър Хубчев доказа в националния отбр, че е добър психолог и тактик

Нуждата от умереност

Въпреки всички поводи за радост и оптимизъм, смятам че е наложително да се изтъкне едно – трябва да бъдем по-умерени. Не сме отбор, който може да побеждава всеки съперник, навсякъде. Съответно, не е нужно да бъдем прекомерно взискателни към футболистите.

Те показаха в последно време, че могат да играят като “юнаци“, а оттук нататък – каквото сабя покаже.

 

%d блогъра харесват това: