Юсейн Болт получи предложение от европейски отбор

Световният рекордьор в спринтовете на 100 и 200 метра и многократен световен и олимпийски шампион в Леката атлетика Юсейн Болт е близо до първи крачки в европейския футбол. Ямайският спринтьор обяви края на атлетическата си кариера през миналото лято и обяви, че следващата му цел е да стане професионален футболист.

Ямайската легенда започна да играе за австралийския Сентръл Коуст Маринърс, където дори отбеляза две попадения. Преди броени дни се появиха слухове в италианските медии, че седемкратният шампион на Европа Милан има интерес в привличането на ямайския футболист.

 

Юсейн Болт има предложение от Малта

Но в последните часове изненадващ клуб се включи с оферта към 8-кратният олимпийски шампион. Става въпрос за шампионът на Млата Валета. Всъщност медиите на Апенините са на мнение, че именно малтийският клуб има големи шансове да привлече бившият лекоатлет. Все пак не се знае до колко клуб от ранга на Валета може да си позволи подобна суперзвезда в спорта.

Но Малта определено е дестинация, която ще се хареса на Болт. Ямайският футболист има няколко изисквания към новото си местоназначение. Световният рекордьор в спринта иска да продължи кариерата си в Южна Европа и да може да спечели трофей в близките месеци. Всъщност Валета ще играе финал за Суперкупата на страната срещу Балзан на 13 декември. Също така Болт иска клуб с проект и финансови възможности, а малтийският тим на скоро бе закупен от амбициозните Санбан Груп, които са базирани в Абу Даби. Също така изискванията на Болт са неговият бъдещ клуб да има шанса да се бори да играе в Шампионската лига, както и да бъде сред фаворитите за титлата на страната си. Определено Валета покрива всички тези изисквания.

Един шампион винаги е добре дошъл във Валета и ние вярваме, че нищо не е невъзможно“, заяви лаконично президентът на клуба Гастон Слимен.

%d блогъра харесват това: