Арбитражният съд в Лозана разреши на Спас Делев да играе

Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) е вдигнал наказанието на българския национал Спас Делев, съобщи адвокатът му Радостин Василев.

Съдът е разрешил на Делев да играе до окончателното решение на обжалваното на наказанието, което му бе наложено от ФИФА.

29-годишният нападател получи от световната централа четиримесечна сенкция, заради неправомерното си прекратяване на договора с “Берое” (Стара Загора), за да премине в настоящия си клуб “Погон” (Шчечин).

“Санкцията от четири месеца лишаване от състезателни права на Спас Делев е вдигната от международния спортен съд в Лозана Швейцария – КАС, считано от днес. Очакваме Спас Делев на терена още тази седмица”, написа във “Фейсбук” Василев.

Представителите на Делев обаче са поискали от Спортния арбитраж в Лозана (КАС), да вдигне забраната на нападателя, докато тече обжалването му.

КАС се е съобразил с това искане и Спас Делев ще може да играе, но ако загуби обжалването, то наказанието му отново ще влезе в сила.

Очаква се делото да се разглежда в началото на следващата година по същество.

Делев има 65 мача и 10 гола за полския “Погон“, но от началото на сезона лекува травма и е изиграл едва 76 минути през август.

%d блогъра харесват това: