Наказаха Рубин Казан за 1 година от европейско участие

Руският отбор Рубин Казан получи наказание от УЕФА за една година да не участва в турнири под егидата на европейската централа. Причината за това е нарушаване на правилата за финансов феърплей. Новината бе оповестена официално от УЕФА.

От централата обявиха, че наказанието влиза в сила ако Рубин успее да се класира за участие в европейските клубни турнири в следващите два сезона.

„Клубът е изключен от участие в следващите турнири на УЕФА, за които Рубин се класира през следващите два сезона“, се съобщава в изявлението.

От централата въведоха правилата за финансов феърплей преди години с целта да възпрат богатите собственици, които инвестират милиони в клуба без да има възвръщаемост. Под прицела на това правило попадат всички отбори, които харчат повече, от колкото изкарват.

Клубовете, които обикновено нарушават този правилник, се споразумяват с УЕФА, като приемат различни рестрикции. Най-често се ограничават трансферите или се намалява броя на играчите в клуба.

Очаква се от Рубин Казан да обжалват това наказание.

Рубин Казан започна силно кампанията

След 10 изиграни двубоя отборът на Рубин Казан се намира на пета позиция с актив от 17 спечелени точки. Рубин има само 1 поражение от началото на кампанията, колкото има само лидера Зенит.

Comments

comments

%d блогъра харесват това: