Михаил Таков е новия треньор на Тервел Пулев

Бившият селекционер на националния отбор по бокс Михаил Таков ще бъде в ъгъла на Тервел Пулев в мача му за титлата в полутежка категория на европейския боксов съюз срещу Леонардо Бруцезе.

Двубоят В “Арена Армеец” на 27 октомври ще предшества мача на Кубрат Пулев и Хюи Фюри, който ще определи официалния претендент за пояса на Антъни Джошуа.

Вчера Тервел оповести официално раздялата си със своя досегашен треньор Борислав Бояджиев, с когото постигна 11 победи от 11 мача на професионалния ринг.

По повод на спекулациите относно раздялата ми с моя досегашен треньор, бих искал да внеса категорична яснота, за да бъдат избегнати такива. Първо нека бъде ясно, че НЕ тренирам само с един треньор. Също така съм излизал в професионални мачове с други треньори в ъгъла (в Германия с Ули Вегнер и Георг Брамовски).

Освен характерните боксови упражнения, като спаринги, лапи и т.н. ползвам специализираните услуги и на кондиционни треньори. Относно досегашния ми треньор в боксовата зала (Б. Бояджиев) , мога да кажа, че бях поканен на лагер в чужбина от щаба на световния шампион Александър Усик. По този въпрос Бояджиев каза, че “не може да дойде, защото в София губи тренировки и съответно и пари”.

Тъй като го разбирам напълно и го подкрепям в неговото израстване, реших да го освободя от ангажимента му спрямо моите тренировки. Така че той да има нужното време за целта.

За предстоящия мач на 27 октомври, ще бъда в ъгъла с един от най-добрите треньори в България – Михаил Таков. Треньор, който ме е извел във всичките ми победи на предолимпийските турнири, включително Олимпийската квалификация (Трабзон 2012), на която спечелих всички мачове, за да успея да се класирам за Лондон 2012 г. На Олимпиадата отново М. Таков беше зад мен в подготовката и на ринга. Убеден съм, че незаменими хора няма. Също така, че за да си добър професионалист, трябва първо да си добър човек”, коментира Тервел Пулев в профила си във “Фейсбук”.

Под ръководството на Таков по-малкия от братята Пулеви записа най-добрите си резултати при аматьорите, като през 2012 стигна до олимпийския бронзов медал в Лондон.

Вчера Тервел, както и претендентите от основния мач в тежка категория Кубрат Пулев и Хюи Фюри направиха открита тренировка в столичен МОЛ преди галавечерта в Арена Армеец тази събота.

Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на Diema Sport от  19:30 часа

В сряда е официалната пресконференция на двамата претенденти Кубрат и Фюри, а боксовата галавечер в събота включва общо 7 мача.

%d блогъра харесват това: