Тежък жребий за “Марица” (Пловдив) в Шампионската лига

Българският волейболен първенец “Марица“(Пловдив) попадна в Група “А” от четвъртия кръг в Шампионската лига.  Това отреди тегленият в Будапеща жребий за груповата фаза от най-престижния европейски клубен турнир.

В групата са още настоящите световни и европейски клубни шампионки “ВакъфБанк” (Истанбул, Турция), френските шампионки “Безие” (Безие), както и победителят от предстоящия сблъсък между румънския “Волей Алба” (Блаж) и германския “Алианц МТФ” (Щутгарт) от третия кръг на надпреварата.

Водеща на церемонията по тегленето на жребия в хотел Хилтън в унгарската столица бе американската волейболистка Нориша Кемпбъл, а като неин асистент топките от урните с женските отбори извади руската волейболна легенда Сергей Тетюхин. Като представител на “Марица” на Европейската волейболна гала в Будапеща присъства мениджърът Борис Халачев.

Пловдивският тим стартира с гостуване на френския шампион “Безие” (Безие, а срещата ще се играе се играе в периода 20 – 22 ноември.

Между 18 – 20 декември маричанки приемат настоящите световни и европейски клубни шампионки “ВакъфБанк” (Истанбул).

Следва гостуване на победителя от румънския “Волей Алба” (Блаж) и германския “Алианц МТФ” (Щутгарт). Гостуване на “ВакъфБанк” и две поредни домакинства на “Безие” и “Волей Алба” (Блаж) или “Алианц МТФ” (Щутгарт).

Ето и програмата:

20 – 22 ноември Безие (Безие) – Марица (Пловдив)

18 – 20 декември Марица (Пловдив) – ВакъфБанк (Истанбул)

22 – 24 януари Волей Алба (Блаж)/Алианц МТФ (Щутгарт) – Марица (Пловдив)

5 – 7 февруари ВакъфБанк (Истанбул) – Марица (Пловдив)

19 – 21 февруари Марица (Пловдив) – Безие (Безие)

26 февруари Марица (Пловдив) – Волей Алба (Блаж)/Алианц МТФ (Щутгарт)

%d блогъра харесват това: